Верховний суд відмовив Семочку у позові щодо поновлення на посаді у розвідці

Верховний суд не став поновлювати на посаді першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка

Про це повідомила Служба зовнішньої розвідки у Facebook.

"Верховним Судом відмовлено С. Семочку у задоволенні його позовних вимог про поновлення на посаді", - йдеться у повідомленні.

Служба зовнішньої розвідки України інформує, що рішенням Верховного Суду від 13 січня 2021 року позовну заяву Семочка задоволено частково: визнано протиправним і скасовано Указ президента України П. Порошенка від 12 квітня 2019 року №143/2019 року "Про звільнення Семочка С. О. з посади Першого заступника Голови Служби зовнішньої розвідки України" через порушення процедури підготовки указу.

Водночас Верховним судом відмовлено Семочку у задоволенні його позовних вимог про поновлення на посаді.

  • Нагадаємо, 10 червня 2020 року у Державному бюро розслідувань повідомили про оголошення підозри п'ятому президенту Петру Порошенку. До ДБР Порошенка викликали у якості свідка щодо справи про незаконне ввезення 43 картин відомих художників. Однак, коли Порошенко прибув, представник Генпрокуратури спробував вручити йому підозру у справі, яка стосується призначення заступника керівника Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка
  • 8 липня Порошенку оголосили про завершення досудового слідства у справі про призначення Сергія Семочка на посаду першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки.
  • Печерський районний суд Києва згодом вирішив залишити без розгляду клопотання про запобіжний захід п'ятому президенту Петру Порошенку у справі щодо призначення Сергія Семочка першим заступником голови Служби зовнішньої розвідки.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb