Ferrexpo в 2020 збільшила обсяги виробництва в порівнянні з докоронавірусним 2019 роком

Гірничо-збагачувальні комбінати Групи Ferrexpo в 2020 році сумарно збільшили випуск окатків, тим самим завантаживши додатковою роботою контрагентів, створили нові робочі місця, а також збільшили приплив валютної виручки в країну та обсяг податкових відрахувань до бюджетів різних рівнів

У 2020 році ГЗК Групи Ferrexpo сумарно збільшили випуск окатків на 7% у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року і виробили 11,2 млн. тонн. Про це повідомляється у прес-релізі компанії.

У 2020 році загальний випуск окатків з 65%-м вмістом заліза склав 10,8 млн. тонн (зростання на 8%), з 62% -м - 98 тис. тонн, виробництво окатків прямого відновлення заліза (Direct Reduction - DR) з 67%-м вмістом заліза склало 339 тис. тонн, в 2019 році ця продукція не випускалася.

Зростання випуску окатків відбулося після реалізації комплексу проектів збільшення виробництва збагачувальних фабрик Компанії Ferrexpo, у що було інвестовано понад 100 млн. доларів США (понад 3 млрд. гривень). Обсяги продажів окатків за 2020 рік склали приблизно 12,1 млн. тонн, при цьому вся продукція вироблялася з власної сировини Компанії Ferrexpo.

Збільшення обсягів виробництва дозволило Групі Ferrexpo активно допомагати місцевим громадам в боротьбі з COVID-19. Так, в рамках програм КСВ в 2020му році Компанія передала медустановам регіону мільйони одиниць засобів індивідуального захисту, медикаменти, витратні матеріали, апарати ШВЛ, високоточне медичне обладнання, санітарні автомобілі та ін.

Податки та відрахування від роботи містоутворюючих ГЗК були спрямовані до бюджетів Горішніх Плавнів, Полтавської області, а також державний бюджет України. З двох останніх кошти перенаправлялись і в Кременчук у т.ч.

У період пандемії коронавірусу Ferrexpo забезпечила додатковою роботою контрагентів - залізницю, порти, енергетиків, постачальників газу та інших, що привело до створення нових робочих місць, а не відтоку кадрів і дозволило людям не залишитися без засобів до існування.