"Територія беззаконня": Україна в ОБСЄ про окуповані Крим та ОРДЛО

Україна закликає Швецію, яка зараз головує в ОБСЄ, приділити увагу порушенням прав людини у Криму та окупованих районах Донбасу, які стали "територією беззаконня"

Про це заявив Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк, передає Укрінформ.

"Щотижня ми інформуємо держави-учасниці про порушення прав людини та свобод державою-агресором. Ці місця перетворені на територію беззаконня, де панує примусове нав'язування російського громадянства, насильство, катування, переслідування, приниження людської гідності та незаконні затримання політичних в'язнів", - зазначив Цимбалюк.

Читайте також: Нова очільниця ОБСЄ здійснить свій перший візит до України

За його словами, Україна повністю підтримує концепцію всеосяжної безпеки ОБСЄ, яка передбачає, зокрема, зв’язок між безпекою та дотриманням прав людини і демократією, економічною та політичною безпекою.

Цимбалюк звернув увагу на економічні, соціальні та екологічні труднощі, з якими стикаються громадяни України під окупацією Росії.

Він підкреслив, що масштаб цих викликів вимагає участі ОБСЄ та її структур.

"Захист європейського безпекового порядку, який є одним із трьох Ваших пріоритетів, безумовно, починається з України, територіальну цілісність та суверенітет якої було грубо порушено Російською Федерацією сім років тому. Тимчасова окупація та спроба анексії частин території України залишається найбільш серйозним викликом архітектурі безпеки у Європі", - заявив Цимбалюк, звертаючись до нового діючого голови ОБСЄ, очільника МЗС Швеції Анн Лінде.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb