СБУ викрила схему постачання до ЗСУ неякісних боєприпасів

На Сумщині працівники Служби безпеки України викрили та блокувала схему постачання частинам Збройних Сил України снарядів, які не відповідають технічним умовам

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними досудового слідства, київська комерційна структура уклала державний контракт з Міноборони на виготовлення та постачання артилерійських снарядів.

Оперативники СБУ задокументували, що комерційна структура в межах державного оборонного замовлення отримала понад 50 млн грн, при цьому виготовлені за держзамовленням снаряди виявилися не придатними для використання.

"Організоване ділками виробництво снарядів, за попередніми висновками, здійснювалось кустарним способом в непристосованих приміщеннях. Згідно з проведеними дослідженнями, виготовлена у такий спосіб військова продукція не відповідає технічним умовам та не може бути прийнята на озброєння ЗС України", - йдеться в повідомленні.

Під час обшуків правоохоронці вилучили снаряди, а також вилучили технічну та фінансово-господарську документацію, комп’ютерну техніку та інші докази.

Триває досудове розслідування з метою встановлення всіх осіб, причетних до злочинної схеми. Перевіряються дії керівництва та менеджменту підприємств щодо можливого умисного вчинення шкоди обороноздатності держави.

Фото: ssu.gov.ua

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb