Укренерго заперечило наміри застосувати в Україні "віялові" відключення електроенергії для населення

Укренерго заперечило наміри застосувати в Україні "віялові" відключення електроенергії для населення, натомість використовуватимуть графіки обмеженої потужності

Про це повідомила пресслужба Укренерго.

"Зважаючи на появу в пресі публікацій щодо нібито можливості введення графіку аварійних відключень (так звані "віялові відключення"), повідомляємо, що такі заходи наразі не плануються", - йдеться у повідомленні.

Водночас, у компанії зазначили, що використовуватиметься інший інструмент - графіки обмеження потужності, який, утім, не має жодного відношення до "віялових відключень" і не передбачає відключення споживачів. Натомість він передбачає зниження потужності споживання окремих промислових підприємств, де це є можливим, без порушення їхніх технологічних процесів.

"Застосування такого інструменту оператором системи передачі заздалегідь погоджується Міністерством енергетики на випадок непередбачуваної втрати значного обсягу генерації в енергосистемі в період пікових навантажень", - зауважили в Укренерго.

При цьому, зазначається, що виходячи з поточної ситуації в енергосистемі, введення таких графіків під час періоду низьких температур також не планується.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb