Знищення антикорупційних органів призведе до політичного управління судової системи України, - Жернаков

Якщо вищі антикорупційні органи України будуть знищені, то судовою системою повністю буде керувати політична влада

Про це заявив голова правління фундації DEJURE Михайло Жернаков в ефірі програми “Коментар з Христиною Шкудор” на телеканалі Еспресо.TV.

“Комітет Ради не мав повноважень переписувати законопроект про ВККС, тим паче без урахування висновків Венеціанської комісії. Саме тому. політичну відповідальність за це повинна понести фракція "Слуга народу", керівництво комітету, а зокрема, пан Костін та, найголовніше, президент Володимир Зеленський. Адже, без його дозволу цього не робили б. Очевидно, що якимось чином так співпало, що 9 грудня був комітет. який виправив даний законопроект відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії. А тепер за свята, коли всі відпочивали, його відновили, яким він був на самому початку. Це тільки поглиблює проблему та посилює цю судову мафію.” - заявив пан Жернаков.

На запитання Шкудор, кому це найбільше вигідно, Жернаков відповів: “Найбільше це вигідно таким корупційним суддям як Олександр Тупицький та Павло Вовк, а також ворогам України, адже судова реформа не працює, а судова система стає ще більш корумпованою. Це вигідно людям, які зацікавлені в регресі антикорупційних органів для того, щоб судова система залишилась під керівництвом політичної влади".

Також голова правління фундації DEJURE зазначив, що головною рушійною силою в кризі судової системи України є президент Володимир Зеленський. Він додав, що всі популістичні заяви президента не були виконані, в тому числі, й обіцянки провести судову реформу. Він впевнений, що, на жаль, сучасна влада не може зрушити з місця в цьому питанні і все буде тільки гірше.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb