Піонтковський: Російська Федерація – не спонсор тероризму у світі, а держава міжнародного тероризму

Російська Федерація, яку очолює Володимир Путін, – це не країна-спонсор тероризму у світі, а держава міжнародного тероризму, яка несе загрозу всьому світу

Про це повідомив політолог Андрій Піонтковський в етері програми “Студія Захід з Антіном Борковським” на Еспресо.TV.

“Я вам відправив інформацію з одно прокремлівського телеграм-каналу. Цей злив 100%. Гадаю, що за ним стоїть заклятий ворог української державності, як Чеснаков – права рука Суркова. Він описує зустріч глави Офісу президента України Андрія Єрмака та заступник керівника Адміністрації президента РФ Дмитра Козака в Берліні, як великий успіх російської дипломатії. Кожен українець повинен прочитати цей матеріал, тому що цей мерзотник відверто говорить про цілі так званої російської дипломатії. “Ми, – каже він, – повинні продати». Українська сторона прагне обміну полоненими. Що означає, обмін полоненими? Ніяких полонених в Україні немає. Українська сторона домагається повернення заручників, яких Росія десятками хапає і кидає на тортури у підвали і в Криму, і на Донбасі. Він там просто вихваляється, що вони намагаються продати вам мініобмін – звільнити 3-4 українських заручників на розведення військ. Що означає розведення військ? Це означає відхід військ України з тих оборонних позицій, які вони займають, і полегшення можливої військової агресії в глиб України”, – повідомив політолог.

Піонтковський зазначив, що це типова поведінка терористів, адже у Кремлі чудово розуміють, що для українського суспільства і президента України Володимира Зеленського повернення полонених – найважливіша психологічна тема, і Росія буде віддавати їх порціями, щоби Україна йшла на політичні й військові поступки.

“Новим керівництвом Сполучених Штатів буде розглядатися один із заходів проти путінського режиму – це оголошення Росії спонсором міжнародного тероризму. Я вважаю, цього формулювання недостатньо. Поведінка Росії в Україні –  торгівля заручниками – це не спонсорство міжнародного тероризму, це сам тероризм. Російська Федерація – не спонсор міжнародного тероризму, а держава міжнародного тероризму. РФ надзвичайно небезпечна не лише для своїх сусідів, а й для всього світу, як показали нещодавно події у Вашингтоні”, – зауважив політолог.

Андрій Піонтковський додав, що поведінка України у Мінському процесі програшна, адже Росія може звільнити кількох заручників і піти на поступки, а через деякий час взяти в заручники ще більше українців і знову почати торгівлю. На думку політолога, українська влада повинна на весь світ зробити заяву щодо Росії: “Президент Зеленський повинен заявити, що ми маємо справу з міжнародними терористами і вони шантажують нас життями захоплених заручників”.