У Борисполі назвали явку на 18:00, а в Броварах схопили "карусельників"

Сьогодні, 17 січня 2021 року, в громаді великих київських передмість Бориспіль та Бровари обирають міського голову, а в Броварах ще й депутатів міської ради

Станом на 18:00 своїм конституційним виборчим правом скористалися 17 494 осіб, що становить 27,1%, розповідає Еспресо.TV з посиланням на бориспільське видання I-Visti.

В Борисполі тамтешні осередки політичних партій ОПЗЖ, "Слуга народу", "Батьківщина" та "Наш край" підтримали єдиного кандидата - Владислава Байчаса. Ними було укладено та підписано відповідний меморандум (на світлині вгорі).

А в Броварах поліціянти затримали киян, які прибули в Броварів для участі у виборчих "каруселях", сповіщає сайт Brovary.net.ua.

Як повідомляють правоохоронці, вони затримали п’ятьох мешканців Києва, які перед місцевими виборами, які відбуваються у Броварській ОТГ - Броварах, Требухові, Княжичах та Переможці, змінили місце реєстрації та незаконно проголосували на одній із виборчих дільниць міста.

Господар помешкання, на адресу проживання якого зареєструвалися п'ятеро чоловіків, повідомив працівників Броварського відділу поліції, що цих осіб не знає та не давав дозвіл на їхню реєстрацію.

Наразі із затриманими працюють правоохоронці.

За скоєне, відповідно до ст. 158 (надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або інше несанкціоноване втручання в роботу Державного реєстру виборців) Кримінального кодексу України, чоловікам загрожує позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb