За рік карантину на Буковині закрилася понад половина весільних підприємств

Весільна індустрія, яка добре розвинена у Чернівецькій області, очікує весільного буму вже у цьому році, коли в Україні та за кордоном знімуть обмеження на проведення масових заходів. Менш, ніж за рік дії карантинних обмежень більше половини представників весільної індустрії з Чернівців та Волоки припинили своє існування та закрили бізнес

Про це розповів власник весільного салону "Maxima" Марін Гуралюк, передає Еспресо.TV з посиланням місцеву інформаційну агенцію АСС.

"По-перше, під час карантину не проводилися виставки. А це наш головний спосіб продажів весільних суконь. Оскільки саме на таких виставках нас знаходять різні закордонні споживачі.

Читайте також"Просто скотство". Нардеп-"слуга" вважає, що під час карантину Зе-влада нищить малий бізнес

По-друге, ми взагалі не працювали майже пів року. Фактично, до червня ми взагалі не знали, що буде далі. Потім потрохи почали працювати.

По-третє, у нас в Україні цього року провели максимум 20% весіль по відношенню до минулого року. Тому сказати, що пандемія погано вплинула на наш бізнес - це практично нічого не сказати. Але тим не менш, ми вижили. Хоча якщо у Чернівцях за цей карантинний рік закрили близько 40% ресторанів, то серед представників весільного бізнесу більше половини підприємств припинили своє існуванн", - сказав підприємець.

За його словами, їхнє підприємство зараз виживає лише завдяки тому, що у докризовий період експортувало весільні сукні у понад 30 різних країн світу. Хоча і в цьому плані експорт весільної продукції суттєво впав.

"Під час карантину різні країни по-різному обмежували проведення весіль. Наприклад, у Польщі дозволили проводити заходи на 150 осіб і вони там усі радіють, бо масовіших весіль вони і раніше не проводили. А в Румунії дозволили проводити церемонії до 200 людей. Але вони не поспішають призначати весілля, бо для них цього мало. Там звикли гуляти на 500 осіб. Тому чекають зняття і цих обмежень. І ми також чекаємо з ними", - додав Гуралюк.

Сподіваються представники весільної індустрії на наступний сезон. Коли ситуація дозволить зняти більшість обмежень на проведення масових заходів, багато пар, які за цей час одружилися, але не робили пишних весіль через карантин, зможуть це зробити по його завершенні.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb