Сайт заблокованої соцмережі Parler відновив свою роботу

Головна сторінка сайту соціальної мережі Parler, яка набирає популярність серед американських консерваторів, раптово відновила свою роботу, після того як додаток заблокували Apple, Google та Amazon

Про це повідомляє CNN.

На сторінці показано повідомлення від засновника соцмережі Джона Матце, який, за словами його адвоката, ховається через погрози. У своєму повідомленні Матце підкреслив, що соціальна мережа незабаром відновить свою роботу.

"Привіт світ! Всі на зв'язку? Схоже, зараз саме час нагадати всім - і шанувальникам, і ненависникам - чому ми запустили цю платформу. Ми вважаємо, що конфіденційність має першорядне значення, а свобода слова - важлива, особливо в соціальних мережах", - повідомив Матце.

Читайте також: Творець Telegram Дуров розкритикував Apple за цензуру, закликавши переходити на Android

Parler, куди перейшли багато прихильників Трампа після його блокування в Twitter, заблокували Google і AppStore, а потім Amazon зупинив хостинг мережі. Це пояснювалося відсутністю модерації, яка перешкоджала б розміщенню "насильницької риторики".

Як відомо, після штурму Капітолію 6 січня Twitter видалив акаунт 45-го президента США Дональда Трампа @realDonaldTrump за нібито "підбурювання до насильства".

Цей крок різко засудили, зокрема, в Єврокомісії, порівнявши з терактами 11 вересня.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb