Через заяви про "злочинні ЗСУ": Нацрада перевірить телеканал НАШ

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення перевірить ефір телеканалу "Наш" у зв’язку із заявою колишньої нардепки Олени Бондаренко про "злочинні Збройні сили України"

Про це повідомили пресслужбі Нацради у коментарі Укрінформу.

"Буде проведено моніторинг ефіру каналу за 15 січня. Зараз він опрацьовується відповідним управлінням. На найближче засідання готуються матеріали, щоб їх розглянути. Засідання заплановане на 28 січня", - зазначили у відомтсві.

У свою чергу, партія "Європейська Солідарність" звернулася до СБУ і Національного регулятора телерадіомовлення з вимогою "негайно відреагувати на пропаганду тероризму в ефірі телеканалу "НАШ".

"Телеканал регулярно просуває у своїх ефірах спікерів, які займаються неприхованою антиукраїнською пропагандою, однак всі можливі межі телеканал перейшов поширивши слова одіозної діячки, поплічниці Януковича Олени Бондаренко, яка назвала Збройні Сили України "злочинцями", - йдеться у заяві.

В "ЄС" вважають, що подібні висловлювання не просто неприпустимі, вони є частиною російської гібридної війни проти України, підривають її безпеку та обороноздатність.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb