Коболєв вважає за необхідне взяти на облік вразливих споживачів газу

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв вважає за необхідне створити в країні єдину інформаційну базу вразливих споживачів, яка міститиме повну інформацію про їхні доходи, обсяги та вартість спожитого природного газу

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"Наша ідеологія, яку ми просуваємо вже протягом шести років, полягає у такому: якщо є вразливий споживач, дайте йому гроші. Так роблять у всіх розвинених країнах. Ми вважаємо критично важливим створити інформаційну базу, яка дасть змогу державі всіх уразливих споживачів ідентифікувати, прив'язати їх до конкретного споживання газу і їм допомогти. І це в майбутньому дасть нам змогу уникати проблем із занадто стрімким зростанням ціни", - цитує видання слова Коболєва.

Голова Нафтогазу наголосив, що сьогодні основною перешкодою для надання громадянам субсидій у грошовій формі є відсутність інформації про те, які категорії споживачів є вразливими і чому, які у них обсяги споживання газу та яка його вартість, а також яке у них співвідношення між доходами і вартістю споживаного газу.

"Якби зараз держава вирішила дати цим людям гроші, навіть у тих самих соціальних служб виникло б банальне запитання: а чи можна дати рахунки цих споживачів? А чи можна їх ідентифікувати, щоб ми знали, кому і скільки грошей треба віддати, щоб підтримати цих людей. На жаль, наразі система до цього не готова", - наголосив Коболєв.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb