Рекордсмен збірної України Тимощук розповів, що колекціонує ікони

Екскапітан збірної України Анатолій Тимощук розповів, що захоплюється колекціонуванням ікон

Про це повідомляє "Гол".

Тимощук колекціонує ікони з 1998-99 року.

"Це почалося давно. У мене був товариш, справжній колекціонер. Він жив в Донецьку, ми спілкувалися. В одну з наших зустрічей він сказав, що у нього є колекція ікон. Показав. Красиво розповідав з правильною подачею, і мене це вразило. Десь з 98-99-го року захопився збиранням, втягнувся поступово в процес, переглядав літературу, читав книги, аналізував те, що бачив на виставках", - розповів Тимощук.

Екскапітан збірної України з футболу зізнався, що зараз вже менше занурюється у цю тему.

"Вийшло, що почав збирати. Довгий час у мене це виходило. Зараз, звичайно, менше, особливо немає ні можливості, ні часу в це занурюватися. Є певна колекція. На жаль, друга-натхненника не стало - він загинув. У цій справі він був моїм компаньйоном. У моїй колекції кілька десятків екземплярів. Ікона несе не фінансову, а духовну цінність. Для мене це найголовніший момент. Коли ти дивишся на неї або тримаєш в руках, відчуття і почуття - дуже своєрідні", - сказав Тимощук.

Екскапітан збірної України з футболу працює в Росії з 2017-го року. Тимощук є асистентом головного тренера пітерського "Зеніта".

Анатолій Тимощук провів за збірну України 144 матчі та забив 4 м'ячі. Він є рекордсменом за кількістю матчів у футболці національної команди.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb