Тупицький написав Венедіктовій заяву на 10 аркушах

Відсторонений від посади суддя КСУ Олександр Тупицький написав заяву на ім’я генерального прокурора Ірини Венедіктової, в якій заявив про готовність прийти для вручення підозри

Заява глави КСУ розміщена на сайті суду.

"(Прошу – ред.) забезпечити належне процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні № 12013110060002990, усунути допущені прокурорами та слідчими Державного бюро розслідувань порушення…Вжити заходів належного правового реагування стосовно слідчих Державного бюро розслідувань та прокурорів (у тому числі процесуальних керівників), які допустили вказані порушення закону та службові зловживання", - йдеться в заяві.

Також він наголошує, що відсторонювати суддю можна було, якби він був підозрюваним. Тому наказ Зеленського він називає неконституційним.

Він називає справу проти нього сфальсифікованою і політично вмотивованою і просить Венедіктову, щоб йому було на законних підставах повідомлено про підозру. Він готовий прийти для у назначений час.

Зазначається, що указ президента про відсторонення Тупицького з посади судді не містить ніяких вказівок або заборон на його допуску до будівлі КСУ, а співробітники держохорони не пустили його до суду через порушення конкретних положень Конституції, закону про держохорону і Порядку допуску на об'єкти КС, який прямо забороняє військовослужбовцям підрозділу охорони перешкоджати доступу суддів КС на об'єкт охорони або будь-яким іншим способом втручатися в їхню діяльність.

"При цьому ніяких пояснень, письмових доручень (наказів) працівниками згаданого Управління надано не було", - йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb