У студії "Квартал 95" прокоментували продаж франшизи "Ліга Сміху" в Росію

Кварталівці зазначили, що всіма правами на реалізацію продуктів "Квартал 95" за кордоном володіє шведська фірма Eccho Rights

Студія "Квартал 95" відповіла на запит "Радіо Свобода" щодо того, чи дійсно російський канал "СТС" купив франшизу на зйомки гумористичної програми "Ліга сміху".

Зазначимо, до президентства ведучим шоу "Ліга сміху" в України був Володимир Зеленський. Йому також належать права на торгову марку.

У "Кварталі" розповіли, що прова на проведення шоу у Росії продала шведська фірма-дистриб'ютор Eccho Rights, утім, не підтвердили і не спростували продаж франшизи.

"Eccho Rights має право представляти та реалізовувати по всьому світу кращі продукти «Кварталу», які вже зарекомендували себе на українському ринку. Eccho Rights – ексклюзивний представник дистрибуції контенту Студії "Квартал 95" за межами України. До того ж, Eccho Rights має власну стратегію продажу, на яку правовласник не впливає", – йдеться у відповіді на запит Радіо Свобода.

Читайте також: У "Кварталі 95" заявили, що непричетні до продажу прав на "Слугу народу" російському "Яндексу"

"З метою дистрибуції формату Eccho Rights має право ознайомлення третіх осіб з процесом виробництва контенту, у тому числі зі знімальним процесом, без отримання додаткової згоди у "Студії "Квартал 95", - додали в пресслужбі дітища Зеленського.

"Умови продажу формату є комерційною таємницею та не можуть розголошуватися", – зауважили в"Кварталі".

Радіо Свобода надсилає запит до Eccho Rights, аби з’ясувати деталі угоди.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що 24 січня в РФ стартує кастинг на франшизу кварталівської "Ліги Сміху".

 

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо