В Білорусі головний новинний сайт країни позбавили статусу ЗМІ

19 січня економічний суд Мінська відхилив скаргу ТОВ "Тут Бай Медіа" та позбавив його статусу медіа

Про це повідомляє TUT.by.

Економічний суд Мінська розглянув апеляцію ТОВ "Тут Бай Медіа", яке не погоджувалось з рішенням позбавити TUT.by статусу ЗМІ. Суд розглянув скаргу, але не знайшов підстав для скасування постанови. З 19 січня 2021 року воно офіційно вступає в силу.

7 серпня 2020 року TUT.by отримав чотири попередження за матеріалами "У сім разів більше виборців" і "Таємні протоколи. Які порушення побачили спостерігачі і що сказав ЦВК?", "Комітет держконтролю зможе виплатити великі премії працівникам, які проявлять себе в резонансних справах", "До редактора TUT.by прийшли силовики. На її дочку завели кримінальну справу про масові заворушення" та "Білоруська митниця" попросила підтвердити, що в "Гаррі Поттері" немає закликів до повалення влади".

Після оскарження TUT.by в Верховному суді винесених попереджень одне з них було визнано недійсним. Позбавлення видання статусу ЗМІ можливо після двох і більше письмових попереджень протягом одного року. 18 вересня Міністерство інформації звернулося до суду з позовом про припинення випуску мережевого видання TUT.by.

З 1 жовтня наказом міністра інформації Ігоря Луцького дію цього статусу для TUT.by призупинено до 30 грудня 2020 року. 3 грудня Економічний суд Мінська прийняв рішення позбавити TUT.by статусу ЗМІ. Після відхилення скарги рішення офіційно набуло чинності 19 січня.

На порталі зазначають, що продовжать працювати без статуса ЗМІ.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо