Вбивство Шеремета: свідчення білоруського ексофіцера Макара допоможуть встановити замовників, - Нацполіція

Свідчення колишнього білоруського офіцера Ігоря Макара допоможуть встановити замовників вбивства Павла Шеремета

Про це йдеться в повідомленні на сайті Національної поліції.

"Під час допиту свідок надав слідчим інформацію, яка може істотно прискорити процес встановлення замовників і обставин підготовки підриву Павла Шеремета. Зараз поліцейські перевіряють отримані дані. Аудіозапис спрямовано на фоноскопічну експертизу", - йдеться в повідомленні.

Поліція за допомогою Служби зовнішньої розвідки отримала дані, що представляють інтерес у встановленні замовників вбивства Шеремета. Пізніше фрагменти цієї інформації оприлюднив в інтернеті Ігор Макар. На аудіозаписі невідомі обговорюють вбивство журналіста, запис було зроблено у 2012 році.

"Чоловік повідомив слідчим Нацполіції додаткові факти, котрі можуть допомогти вийти на слід замовників вбивства відомого журналіста, яке трапилося у 2016 році. Поліцейські забезпечували охорону життя та здоров’я свідка під час його перебування на території України", - йдеться у повідомленні.

Поліція підготувала клопотання щодо міжнародної правової допомоги для проведення слідчих дій на території держав, пов'язаних з оприлюдненим записом. Відповідні документи передано на погодження Офісу генерального прокурора.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb