Виготовляли метадон: на Київщині поліція викрила нарколабораторію

На Київщині поліція викрила групу людей, яка обладнала у заміському будинку лабораторію з виготовлення метадону

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції України.

"Організував злочинний бізнес 31-річний киянин. Чоловік разом зі своїм 28-річним поплічником обладнали у заміському будинку на Київщині нарколабораторію, де виготовляли метадон у особливо великих розмірах. Прекурсори для його виготовлення замовляли з-за кордону та зберігали у столичному гаражі", - йдеться в повідомленні.

За інформацією відомства, до роботи в лабораторії були залучені ще шість осіб, віком від 28 до 62 років. Кожен із них виконував свою роль: лаборанти, кур'єр і помічники. Реалізація готового товару здійснювалася на всій території держави і за кордоном. У зловмисників була своя мережа перевірених клієнтів, яким передавали наркотики під час особистих зустрічей.

Зазначається, що в місяць лабораторія виробляла майже 50 кг наркотиків. За цінами "чорного ринку" сума вилучених наркозасобів становить понад 10 млн гривень. За збут товару члени групи отримували до 50 млн грн прибутку щомісяця.

У результаті проведених обшуків виявлено шість кілограмів метадону, більше тонни прекурсорів та лабораторне обладнання. Вилучені прекурсори давали змогу зловмисникам виробляти близько 200 кілограмів метадону.

Поліція затримала двох активних учасників угруповання. За незаконне виробництво і продаж наркотичних речовин їм загрожує до 20 років позбавлення з конфіскацією майна. Решту учасників злочинної групи оголошено в розшук за участь у виробництві наркотиків.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb