Байден закликав американців об’єднатися для боротьби з новими викликами

Джо Байден під час інавгураційної промови закликав американців приєднатися до нього і об’єднатися для боротьби з новими викликами в країні

Про це він заявив під час інавгурації на пост президента США, передає Еспресо.TV.

"Історія Америки залежить не від одного з нас чи кожного з нас, а від усіх нас. Від тих, хто прагне більш довершеного союзу. Ми велична нація! Ми величний народ! Протягом століть ми витримали і війни, і бурі, і перемогли їх. Нам ще належить багато чого зробити. Багато треба відновити, зцілити, побудувати і здобути. В історії нашого народу були складні часи", - зазначив Байден.

Він заявив, що США втратили через пандемію коронавирусу більше життів, ніж під час Другої світової

"Вірус, який відбувається не кожного століття, вже відібрав дуже багато життів, забрав більше, аніж втратили американці під час Другої світової. Але мрія про справедливість для всіх - це та мрія, яку ми зберігаємо", - сказав президент США.

Байден зауважив, що планета і США стоїть перед викликами, з’являється політичний екстремізм, з яким треба боротися.

"Для того, щоб боротися з цими викликами, щоб гарантувати безпечне майбутнє Америки треба не лише слова, треба єдності. А ось сьогодні вся моя душа в цій мрії – об’єднати Америку, об’єднати американський народ. Я прошу кожного американця приєднатися до мене у цій справі", - закликав Байден.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb