"Образили китайський народ і підірвали відносини": Китай ввів санкції проти представників адміністрації Трампа

Міністерство закордонних справ КНР запровадило санкції проти представників адміністрації 45-го президента США Дональда Трампа

Про це повідомляє пресслужба МЗС Китаю.

У списку є державний секретар США Майк Помпео.

У заяві йдеться, що ці політики "образили китайський народ та серйозно підірвали китайсько-американські відносини".

"Китай вирішив запровадити санкції проти 28 осіб, які серйозно порушили суверенітет Китаю та несуть основну відповідальність за такі дії США з питань, пов'язаних з Китаєм", - йдеться у заяві.

До санкційного списку потрапили наступні чиновники: Майкл Помпео, Пітер Наварро, Роберт О'Брайен, Девід Стілуелл, Метью Поттінджер, Алекс Азар таКеллі Крафт з адміністрації Трампа, а також Джон Болтон та Стівен Беннон.

"Цим особам та їх найближчим родичам заборонений в'їзд на материк, в Гонконг та Макао в Китаї. Їм, а також пов'язаним з ними компаніям та установам також заборонено вести справи з Китаєм", - йдеться у заяві.

Варто зазначити, що адміністрація Дональда Трампа проводила активну політику стримування Китаю - зокрема, в частині крадіжок інтелектуальної власності та в частині протидії китайським кіберзагрозам. Також за Трампа Вашингтон обкладав митами китайські товари, намагаючись виправити торгівельний дисбаланс між двома країнами; та застосовував санкції до китайськиз чиновників, відповідальних за наступ на автономію Гонконгу та утиски прав етнічних уйгурів.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb