Українська туристична галузь через пандемію у 2020 році втратила близько 60 млрд грн

За попередніми розрахунками Державного агентства розвитку туризму (ДАРТ), українська туристична галузь через пандемію коронавірусу у 2020 році втратила близько 60 млрд грн

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"Попит сьогодні нижчий і збиток ринку був нанесений значний. Якщо у світі втрати туристичної галузі склали близько $800 млрд, то в Україні, за нашими розрахунками, близько 60 млрд грн. Це збиток, який галузь отримала у 2020 році", - цитує видання слова голови ДАРТ Мар'яни Олеськів.

При цьому вона уточнила, що детальні результати індустрії у 2020 році агентство планує оприлюднити на початку лютого. Олеськів зазначила, що в Україні все ще немає детальних статистичних даних про туристичний ринок та його учасників.

"Для Держагентства це буде один з пріоритетів у наступному (2021) році. У цьому бюджеті, який ми маємо у розпорядженні, а це 100 млн грн, ми плануємо значну долю фінансування направити на створення Єдиного туристичного реєстру, де зможуть зареєструватися всі засоби розміщення і суб'єкти туристичної діяльності та отримувати оперативну статистику хоча б щомісячно", - зазначила голова ДАРТ.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb