В Китаї показали засновника Alibaba Джека Ма, який зник у жовтні після конфлікту з урядом

Засновник Alibaba Group Джек Ма з’явився на короткому відео вперше з жовтня

На цьому відео підприємець, який починав як вчитель англійської мови, звертається до інших вчителів із сільських регіонів.

Як пише Bloomberg, промова Ма стосується організованої ним щорічної зустрічі освітян. У ній він розповідає, що приділить більше уваги благодійності, однак нічого не говорить про свій конфлікт з урядом і причини зникнення з публічного поля.

"Останнім часом ми з колегами навчаємося й думаємо. Ми твердо вирішили присвятити себе благодійності у сфері освіти. Кропітка праця для відродження села та спільного процвітання є обов’язком нашого покоління підприємців", — сказав мільярдер.

Досі ніхто точно не знає, де зараз Ма і в якому статусі. Після призупинення продажу акцій Ant китайський уряд посилив нагляд за фінтех-компаніями та почав антимонопольне розслідування проти Alibaba.

Востаннє бізнесмена бачили наприкінці жовтня 2020 року на форумі в Шанхаї, де він критикував китайську регуляторну систему. У листопаді Ма замінили у фінальному епізоді шоу для підприємців під назвою "Бізнес-герої Африки". Мільярдер був там суддею. Речниця Alibaba повідомила Reuters, що зміна відбулася через конфлікт графіків. Вона не надала інших коментарів.

Після промови Ма в жовтні китайська влада почала антимонопольне розслідування проти Alibaba.

Крім того, дочірня компанія Alibaba Ant Group, яка володіє найбільшим у Китаї платіжним сервісом Alipay, планувала здійснити первинне розміщення своїх акцій (IPO). Китайські регулятори зупинили IPO. Ant Group планувала залучити рекордні 34,4 мільярда доларів.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb