Меркель: ситуація з Навальним - не привід зупиняти "Північний потік-2"

Канцлер ФРН Ангела Меркель продовжує вважати газогін "Північний потік-2" економічним проєктом

Про це вона заявила на брифінгу в Берліні в четвер, передає Укрінформ.

"Моє принципове ставлення до проєкту "Північний потік-2" не змінилось", - сказала канцлер.

При цьому політик підкреслила, що для неї "було важливо, щоб Україна отримала газовий контракт".

Ситуація з Олексієм Навальним "може відігравати роль", додала вона при цьому, але підкреслила, що це не привід зупинити проєкт, і що через російського опозиціонера, звільнення якого вона вимагає, уже введені санкції.

Берлін продовжуватиме працювати з новою адміністрацією США в питанні газопроводу, адже в Німеччині та в Європі дуже критично сприймають запроваджені Вашингтоном екстратериторіальні санкції.

"Треба говорити про те, які економічні відносини з Росією в газовій сфері є прийнятними і які – ні…, яка залежність є допустимою", - сказала Меркель.

Читайте також: Німецький концерн вийшов з проєкту "Північний потік-2" через загрозу санкцій США, - ЗМІ

Глава німецького уряду прогнозує, що з адміністрацією Байдена будуть й інші розбіжності в поглядах, які відігравали роль і у відносинах з попередньою адміністрацією. Зокрема, навела Меркель як приклад, вона "завжди була проти поставок певних видів зброї Україні". Отже не варто очікувати, що у відносинах із Вашингтоном не буде розбіжностей, сказала Меркель.

Як повідомлялося, Мінфін США оголосив санкції проти трьох російських суден та двох компаній з РФ, залучених до будівництва окремої ділянки газопроводу "Північний потік - 2".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb