Передачу окупантами утримуваних осіб із ОРДЛО Медведчуку призупинено, - Кравчук

Передачу утримуваних російськими окупантами в ОРДЛО громадян України лідеру "Опозиційної платформи - За життя" куму Володимира Путіна Віктору Медведчуку призупинено

Про це повідомив голова української делегації у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук, передає "Інтерфакс-Україна".

За даними Кравчука, літак, що мав привезти утримуваних осіб, не вилетів.

"Це питання вже зупинилося і дуже просто: той літак, який мав привезти людей, не вилетів. Не тому, що немає палива чи ще чогось", - сказав Кравчук.

Голова української делегації у ТКГ зазначив, що до перевезення зазначених осіб виникає низка питань.

"Виникає просте запитання: хто летить у літаку? Ці люди мають паспорти? Вони внесені до відповідного реєстру? Це ж не просто подорож на конях - це дуже далека, причому міждержавна дорога. Спочатку вони летять із Донецька до Ростова-на-Дону, потім із Ростова-на-Дону до Мінська, а потім із Мінська в Україну. Це вже нездійсненне питання. Літак цього зробити не може", - сказав Кравчук.

Питання повернення громадян Кравчук назвав питанням України, а не питанням Медведчука.

"Я не знаю, можливо, крім Української держави є ще якась маленька держава Медведчука. Не може приватна особа займатися питаннями такого масштабу без держави, а якщо вона береться за це або це підтримує Росія, це означає лише одне: зробити навколо конкретної людини піар для того, щоб підняти її авторитет", - сказав Кравчук.

Раніше омбудсмену України Людмилі Денісовій повідомили два можливі маршрути передачі незаконно утримуваних окупантами громадян України.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb