Через пожежу у Харкові затримали четвертого підозрюваного, - Венедіктова

Генпрокурор Ірина Венедіктова зазначила, що затримано дружину власника будинку для літніх людей. За її словами, затримана здійснювала керівництво закладом

Про це генеральний прокурор України Ірина Венедиктова розповіла у Facebook.

"Затриманий власник домоволодіння, який здав двоповерхову будівлю під пансіонат, а також орендар будинку та його дружина - директор приватного підприємства, яка фактично керувала закладом. Також затриманий адміністратор, який координував роботу пансіонату, при цьому офіційно не був там працевлаштований. Всім їм готуються повідомлення про підозру та клопотання про обрання запобіжних заходів", - розповіла генпрокурор.

Венедіктова зазначила, що затримане подружжя було засновниками громадської організації, метою діяльності якої встановлено сприяння проведенню оздоровчої аматорської, культурної діяльності, спрямованої на задоволення та захист законних інтересів її членів, яка ймовірно використовувалась для прикриття діяльності пов’язаної з доглядом за особами похилого віку.

"Вартість перебування в пансіонаті "Золотий час" вони оцінювали в середньому в 15 тис.грн", - додала Венедіктова

Вона зауважила, що на будівлю, у якій функціонував пансіонат для літніх, відсутні документи на введення в експлуатацію, і до неї без отримання спеціальних дозволів, передбачених законодавством, підключено електро- та газопостачання, шляхом під’єднання від комунікацій будинку, який належним чином оформлений.

Нагадаємо, раніше прокуратура Харківської області повідомляла про затримання трьох осіб, які причетні до роботи будинку для літніх людей - власника будинку, орендаря будинку та адміністратора