Скарга "1+1" на Geek Journal: канал Тайлера Андерсона отримав "Срібну кнопку" в YouTube

На тлі новин про заборону відео з каналу Тайлера Андерсона за скаргами "1+1", Geek Journal перетнув позначку у 100 тисяч підписників на YouTube

Станом на 12:36 22 січня YouTube-канал Тайлера Андерсона Geek Journal  перетнув межу в сто тисяч підписників, таким чином отримавши "Срібну кнопку" мережі, передає Еспресо.TV.

Нагадаємо, напередодні 21 січня "1+1" поскаржився на уривки своїх відео у піонера україномовних відеооглядів на YouTube Тайлера Андерсона. До цього телеканал вже скаржився на ще одне відео Тайлера. Відтак, отримавши три "страйки" він зазначив, що мережа закриє його канал Geek Journal впродовж тижня.

Читайте також: Через скарги "1+1": YouTube заблокував Geek Journal - канал україномовних кінооглядів блогера Тайлера Андерсона

Читачі та підписники каналу Тайлера Андерсона організували флешмоб та вивели геш-тег #saveGeekJournal на перше місце українcького сегменту Twitter. Причиною обурення користувачів мереж став той факт, що Тайлер абсолютно легально використовував відеоуривки "1+1" : всі відео використовувались на принципах Fair use, тобто "чесного використання", коли оглядач не краде уривок відео, а наводить його як приклад та обговорює чи критикує.

Як зазначив Євген Лір, один із творців YouTube-каналу "Твоя підпільна гуманітарка", ситуація із забороною відео Тайлера - не про порушення авторських прав, а про свободу слова.

"Вам може страшенно заходити Geek Journal або не обходити взагалі, справа зачіпає значно ширші обрії. Це — прецедент. Якщо ми дозволимо "Плюсам" порушити закон (Тайлер - оглядач і має повне право постити уривки з їхніх шоу з критичною метою) і фактично видалити канал, наступним може стати будь-хто", - пояснив він, додавши, що таким чином, наприклад, творці фільму "Рутенія. Повернення коду нації" можуть вимагати видалення відео його ж каналу за критику стрічки.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо