У Києві в урядовому кварталі затримали 48-річного чоловіка зі зброєю

Поліцейські затримали в урядовому кварталі чоловіка з бойовим пістолетом та ножем, відкрито кримінальне провадження

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

"Під час несення служби по охороні громадського порядку співробітники полку поліції особливого призначення № 2 помітили автомобіль "Шкода", який заїхав на охоронювану територію. Працівники поліції вирішили перевірити транспортний засіб, водієм якого виявився 48-річний уродженець Миколаївської області", - йдеться в повідомленні.

Під час перевірки чоловік зізнався правоохоронцям про наявність в автівці зброї, проте дозвільні документи на неї він не пред’явив.

Зазначається, у салоні іномарки правоохоронці виявили предмет схожий на бойовий пістолет та набої до нього, а також ніж. Небезпечні предмети вилучили для направлення на експертизу. 

Чоловіка затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Правоохоронці з’ясовують походження вилучених предметів.

За цим фактом слідчим поліція розпочала кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

Фото: npu.gov.ua

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb