У Німеччині партія Меркель офіційно обрала нового керівника, Зеленський поговорив із ним телефоном

Новим керівником німецької партії Християнсько-демократичний союз офіційно обрали прем'єр-міністра федеральної землі Північний Рейн - Вестфалія Арміна Лашета

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Лашет переміг у онлайн-голосуванні (521 голос) і у голосуванні поштою (83,35% голосів), обійшовши лідера консервативної фракції Фрідріха Мерца та керівника зовнішньополітичного комітету Бундестагу Норберта Реттгена.

Президент України Володимир Зеленський одразу після підтвердження результатів виборів у партії поговорив із Арміном Лашетом телефоном.

"Армін Лашет висловив співчуття у зв'язку із загибеллю 15 осіб у пожежі в Харкові. Новий лідер ХДС наголосив, що Україна може покладатися на спадкоємність політики Німеччини", - повідомляє пресслужба президента України.

В ОПУ зазначили, що Володимир Зеленський став першим зі світових лідерів, який поговорив із Лашетом після його офіційної перемоги на партійних виборах.

Раніше, під час новорічного звернення, канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що більше не претендуватиме на посаду очільника уряду.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb