Підставляючи другу щоку, Навальний і Тихановська не скинуть Путіна й Лукашенка, - Портников

"Якщо влада в авторитарній країні бачить, що люди (на протестах - ред.) просто вийшли прогулятися і що вони розходяться при першому ж тиску з боку силовиків, ця влада може триматися безкінечно довго"

Про це український журналіст і публіцист Віталій Портников заявив в етері Еспресо.TV.

"Тому що вона (авторитарна влада - ред.) всі ці роки - Лукашенко з 95-96 року, у Путіна це з 2000 року - займалася укріпленням цієї силової вертикалі. Саме цим. Тільки цим. Силовики, слідство і суди. Тобто щоб затримати, звинуватити, винести вирок і посадити. Все це повністю під Путіним. Це і є його влада. Все інше - вибори, референдуми, дебати, Державна дума - це просто декорація", - пояснив він в етері щотижневої програми "Суботній політклуб".

"Олексій Навальний цього може просто не розуміти, як цього не розуміє Світлана Тихановська", - наголосив публіцист, додавши що ці політики досі сподіваються на успіх тактики "підставити другу щоку". 

Попри це, додав Портников, дії як Навального, так і Тихановської "розхитують режим".

"Але вважати, що це має якісь шанси на швидкий успіх було б дуже наївно. І ми маємо усвідомлювати, що поруч з путінською Росією і, можливо, навіть, поруч з лукашенківською Білоруссю, нам ще існувати довгі роки. Це така реальність, в якій Україні доведеться бути. І саме тому таким важливим є наш союз з цивілізованим світом і наш союз із Сполученими Штатами Америки, як флагманом цього цивілізованого світу", - наголосив Віталій Портников.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb