Індійські та китайські солдати вступили в бій в Гімалаях, є поранені

Індійські та китайські військові вступили в бойове зіткнення на оспорюваній ділянці індійсько-китайського кордону в Гімалаях, є поранені з обох сторін

Про це повідомляє The Times Of India з посиланням на заяву військових.

Бої на перевалі Наку-Ла в індійському штаті Сіккім поновилися 20 січня 2021 року після кількох місяців відносного затишшя.

Індійські військові назвали інцидент "незначним", його вдалося "вирішити місцевим командирам відповідно до встановлених протоколів".

Джерела The Times Of India повідомили, що зіткнення в Наку-Ла сталося після того, як китайські військові спробували вторгнутися на територію Індії. "Обидві сторони викликали підкріплення… є поранені з обох сторін. Але стрілянини не було. Ситуація знаходиться під контролем", — сказало джерело.

За даними джерел India Today, під час бою отримали поранення четверо індійських військовослужбовців і близько 20 китайських солдатів.

Про інцидент стало відомо наступного дня після того, як Індія і Китай провели дев’ятий раунд переговорів про зниження напруженості на спірних ділянках кордону.

В середині червня 2020 року в результаті бойових зіткнень збройних сил Індії та Китаю загинули 20 індійських військовослужбовців і невстановлена кількість китайських солдатів. Уряд Індії звинуватив Китай в намірах побудувати спостережний пункт на лінії фактичного контролю. Пекін відповів, що індійські військові порушили кордон.

З початку 1960-х років між Індією і КНР існує територіальний конфлікт навколо регіону Ладакх в Гімалаях. У 1962 році між країнами велася прикордонна війна за контроль над регіоном. У 1990-х роках сторони домовилися про деескалацію в спірному регіоні.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb