Львів чи не єдине місто в Україні, де ще немає нового виконкому, - новий секретар міськради

Міський голова Андрій Садовий обіцяв подати нові структуру ради та склад виконкому до 25 січня, а затвердити їх депутати можуть вже на наступному пленарному засіданні ЛМР 4 лютого

Про це у коментарі для "Еспресо.Захід" розповів новий секретар Львівської міської ради Маркіян Лопачак.

"Виконком, що досі працює, був затверджений депутатами минулої каденції. І він, за нормальних умов, має діяти в період їх повноважень. В інших містах України, логічно, одним з перших рішень було затвердження нової структури ради і нового складу виконкому. У нас цього досі не зроблено", - зазначив політик.

І додав, що нова каденція розпочалася вже майже три місяці тому. З того часу уже затвердили новий регламент, у якому чітко написано, яким має бути кількісний і якісний склад виконкому. І тепер новообрані депутати мають відповідати за рішення, які були прийняті після початку їх роботи, зокрема і за рішення комітету.

"Відтак у депутатів та громадськості є питання, чому виконком продовжує працювати у старому складі і вносить у порядок денний дражливі питання, які стосуються, зокрема, і погодження та видачу містобудівних документів", - пояснив Маркіян Лопачак.

Особливо секретар ради наголосив на тому, що у порядок денний цього виконкому Андрій Садовий вніс питання, які стосуються новоприєднаних територій.

"І зараз складається ситуація, коли ці рішення хочуть приймати без представників цих громад, які, згідно з регламентом, мають входити у новий виконком. Ця ситуація є неправильною і сподіваюсь, що міський голова максимально швидко на найближчому пленарному засіданні подасть новий склад виконкому, він буде затверджений і тоді можна говорити про чітку і прозору роботу цього органу", - підсумував Маркіян Лопачак.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.