Мінфін почав підготовку бюджетної декларації на 2022-2024 роки

Міністерство фінансів почало підготовку бюджетної декларації на 2022-2024 роки

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

"Міністерство фінансів України розпочало процес підготовки Бюджетної декларації на 2022-2024 роки, документу, який визначає засади бюджетної політики й показники державного бюджету на середньостроковий період та є основою для складання проєкту Державного бюджету й прогнозів місцевих бюджетів", - йдеться у повідомленні.

У пресслужбі зазначили, що реалізація середньострокового бюджетного планування - це один із пріоритетів роботи уряду та Мінфіну, оскільки передбачає системний підхід до формування бюджетної політики.

Так, всім головним розпорядникам державного бюджету був відправлений інструктивний лист щодо підготовки пропозицій до трирічної Бюджетної декларації. Пропозиції включають цілі державної політики, які передбачається реалізувати у середньостроковому періоді; перелік бюджетних програм, які будуть спрямовані на реалізацію визначених цілей державної політики; інформацію щодо змін у структурі бюджетних програм розпорядника на три роки; перелік інформації галузевого спрямування, необхідної для підготовки Бюджетної декларації.

У пресслужбі зауважили, що зазначена інформація має бути подана Мінфіну до 15 лютого 2021 року, відповідно до календаря бюджетного процесу.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb