Під Радою активісти вимагають прийняти закон про легалізацію ліків з канабісу

25 січня активісти прийшли під Верховну раду вимагати прийняття законопроєкту № 4553 щодо легалізації в Україні ліків з медичного канабісу

Про це повідомляють "Букви" та "Укрінформ".

Кілька десятків активістів зібрались під стінами Ради з вимогою до парламенту прийняти законопроєкт № 4553 “про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання обігу конопель в медичних цілях, науково-технічній діяльності та промисловості”.

Читайте також: "Голос" планує зареєструвати проєкт закону про медичний канабіс

Нардеп від "Голосу" Ольга Стефанишина нещодавно ініціювала нову спробу легалізувати ліки з медичного канабісу в Україні. Відзначимо, це вже друга законодавча ініціатива щодо легалізації медичного канабісу.

Першу здійснили нардепи восьмого скликання ще у 2016 році. Тоді під проєктом закону підписалось 99 нардепів, тоді як за законопроєкт Стефанишиної "вписались" всього 30.

Мітингувальники прийшли з плакатами з вимогою внести до Ради законопроєкт №4553 щодо легалізації канабісу: “Ми більше не можемо терпіти біль”, “Зупиніть страждання 2 млн пацієнтів” та ін.

Біля входу до будівлі парламентських комітетів люди поклали дошку із вкрученими саморізами – символічний килимок болю. На ці саморізи проштрикнули папірець із написом номеру законопроєкту.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо