Представництво G7 в Україні опублікувало дорожню карту запропонованих реформ

Посли країн "Великої сімки" представили дорожню карту судової та антикорупційної реформ в Україні

Про це йдеться у документі. який поширило представництво у Twitter.

У повідомленні говориться, що Україна попросила поради послів щодо зміцнення антикорупційних інститутів і реформування судової влади.

"Ми з радістю надали ці поради українським партнерам, а зараз ділимося ними з широкою громадськістю. G7 давно підтримує реформи України в цих сферах практично, матеріально і політично і залишається відданою подальшій підтримці України в їх реалізації", - зазначили посли.

У цій дорожній карті Україні рекомендують тимчасово збільшити кворум для КСУ, відкласти процедуру набору суддів до введення нових правил, забезпечити суттєву роль міжнародних експертів при перевірці кандидатів, а також посилити етичні вимоги до суддів.

До лютого 2021 пропонується розробити та прийняти комплексний документ щодо судової реформи.

Також пропонується ліквідувати колізію з Верховним Судом, об'єднавши його з минулою реформованою структурою. І переглянути структуру для об'єднання чотирьох касаційних судів і Палати в єдиний Верховний суд зі палатами.

G7 пропонує зміцнити підзвітність суддів через посилення дисциплінарної відповідальності, прийняття чітких правил та процедур розслідування і розгляду скарг.

Щодо НАБУ Україні рекомендують створити надійну правову основу для забезпечення інституційної незалежності та безперебійної роботи бюро.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb