"Знайти й покарати нападників": Зеленський відреагував на жорстоке побиття українського підлітка у Франції

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що домагатиметься покарання банди, яка жорстоко побила 14-річного українця у Парижі

Відповідну заяву президента Володимира Зеленського поширила його прес-служба у соцмережах, передає Еспресо.TV.

"Те, що не відпускає. Напад, який шокує своєю дикістю, варварством, ненавистю. Ще 15 січня у Парижі жорстоко побили нашого хлопця – українця, підлітка. Хто це зробив? Судячи з відео, такі ж підлітки або трохи старші. Десять на одного. У них була арматура, холодна зброя. І в них була мета – вбивати, калічити, нівечити", - зазначив Зеленський.

Він зауважив, що побитий хлопець з друзями повертався зі школи, коли на них напали. Хлопець досі у важкому стані з численними травмами, досі лікарі стараються бути дуже обережними у своїх прогнозах. Але є підстави сподіватися, що він одужає.

"Знайти й покарати нападників. Це навіть не просто наша вимога, це питання цивілізованості. У будь-якій країні такий напад заслуговує на жорстку реакцію держави. Посольство України у Франції залучене до цієї ситуації. Українська держава зробить усе, щоб Юрій та його родина отримали необхідну допомогу, а розслідування – необхідні стимули. Вже маємо жорстку реакцію міністра внутрішніх справ Франції Жеральда Дарманена та мера Парижа Анн Ідальго. Нападники абсолютно точно повинні опинитися у в’язниці", - додав президент.

Нагадаємо, раніше відео побиття українського хлопця з вуличної камери оприлюднив французький політик Ніколя Дюпон-Еньян

На записі видно, як лежачого підлітка б'є група з десяти осіб. Вони по черзі завдають йому ударів по тулубу і голові ногами і арматурою.

Спочатку хлопець намагався захистити голову, але після чергового удару з ноги, він втратив свідомість. Однак бандити продовжували ще якийсь час бити жертву свого нападу. 

Відео побиття українця. (не рекомендується до перегляду вразливим людям, вагітним і неповнолітнім)

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо