Україна і В'єтнам відновлять роботу на угодою про зону вільної торгівлі

Україна і В'єтнам домовились відновити роботу над угодою про вільну торгівлю

Про це у Facebook написав заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства-торговий представник України Тарас Качка.

"Ми домовились відновити роботу над угодою про вільну торгівлю з В'єтнамом. В ідеалі цього року вийдемо і на формальний переговорний процес", - написав Качка.

Він зазначив, що В'єтнам є четвертою найбільшою економікою Азії з майже стомільйонним населенням. Держава є одним з лідерів Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН). Минулого року товарообіг між Україною і В'єтнамом виріс на 22,5% до $644,65 млн. Експорт України при цьому зріс на 92% до $184,5 млн.

Качка додав, що більша частка імпорту з В'єтнаму - це електроніка і механічне обладнання. Водночас левова частка українського експорту у В'єтнам - зернові.

Крім того, зауважив Качка, В'єтнам зацікавлений в промисловій і науковій співпраці, а також промисловій кооперації. Держави також завершують укладення міжвідомчих угод по ветеринарії і карантину рослин, які допоможуть наростити експорт рослинної і тваринної продукції до В'єтнаму.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb