16 газзбутів заборгували Нафтогазу майже 13 млрд грн

Борг 16 збутових компаній перед Нафтогазом станом на 20 січня 2021 року становить 12,83 млрд грн

Про це повідомила пресслужба Нафтогазу.

Згідно  з повідомленням, частина газзбутів перестала погашати заборгованість з серпня 2020 року, коли в Україні запрацював ринок газу і Нафтогаз припинив постачання газзбутам на умовах публічних спеціальних обов'язків (ПСО).

"У вересні Нафтогаз звернув увагу на борг газзбутових підприємств (газзбутів) за природний газ, отриманий в рамках спецобов'язків (ПСО). Зокрема, що частина газзбутів з серпня 2020 року припинили погашати заборгованість", - йдеться у повідомленні.

При цьому Господарський суд Києва рішенням від 8 грудня 2020 року зобов'язав НАК "Нафтогаз України" спростувати інформацію, поширену у вересні під заголовком "Газопостачальні компанії РГК з 1 серпня не розраховують з Нафтогазом за газ для населення". Відтак, суд вирішив зобов'язати Нафтогаз спростувати наведену інформацію шляхом викладення повідомлення визначеного судом змісту із зазначенням того, що поширена ТОВ "Регіональна газова компанія" інформаціє є "недостовірною, паплюжить та принижує ділову репутацію товариства".

У Нафтогазі зазначили, що компанія виконала рішення суду та зауважили, що спростування стосується лише формулювання "газопостачальні компанії (газзбути) РГК".

При цьому у Нафтогазі додали, що питання обсягу боргів постачальників та рівень їхніх розрахунків за газ із Нафтогазом у цій справі не досліджувалося.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb