Генсек Ради Європи заявила про зрив з боку влади свого візиту в Україну в жовтні 2020 року

25 січня генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич заявила про зрив Україною її візиту в жовтні 2020 року

Про це генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич заявила під час виступу на пленарній сесії організації на запит нардепа від фракції "ЄС" Олексія Гончаренка, передає "Європейська правда".

Пейчинович-Бурич зазначила, що Україна була першою країною, яку вона хотіла відвідати, і серед перших високопосадовців, з якими вона зустрічалася, готуючись до вступу на посаду генсека, був президент Володимир Зеленський. Вона зауважила, що зустрічалась із Зеленським в Нью-Йорку у вересні 2019 року, на полях Генасамблеї ООН.

"Щодо візиту в Росію. Росія є членом Ради Європи і перед моїм другим візитом до РФ я хотіла спочатку відвідати Україну, але Україна не створила такої можливості, проте я вважала важливим через велику кількість відкритих питань між Радою Європи та Росією поїхати туди", - додала генсек РЄ. Марія Пейчинович-Буричвідвідал Москву 19-20 жовтня минулого року.

Журналісти "Європейської правди" підкреслили, що їхні джерела підтверджують інформацію про намір Пейчинович-Бурич відвідати Україну наприкінці 2019 року.

За даними джерел, велася підготовка даного візиту, та зустрічей генсека поза офіційною програмою. Втім, офіційний Київ не дав згоди на зустріч генсека Ради Європи з президентом Володимиром Зеленським, через що у Страсбурзі, за даними кількох співрозмовників "ЄП", вирішили взагалі скасувати її візит. Імовірно, саме на це вона послалася у фразі про те, що "Україна не створила можливості" для приїзду.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо