Парламент підтримав удосконалення системи електронного документообігу в Раді

Парламент ухвалив за основу і в цілому проєкт закону №4586 про удосконалення електронного документообігу у Верховній Раді

Проєкт закону підтримали 284 народних депутати, передає Еспресо.TV.

У пояснювальній записці до проєкту закону йдеться, що з першого дня п'ятої сесії Верховної Ради дев'ятого скликання має розпочатися використання єдиної автоматизованої системи роботи з документами у якості єдиного засобу опрацювання усіх парламентських документів.

Зазначається, що до цього часу протягом року автоматизована система працювала у дослідному режимі. Протягом 2020 року до регламенту Верховної Ради було внесено низку змін, зокрема, посилено контрольну функцію й передбачено низку нових документів. Відтак, це вимагає оновлення програмного забезпечення та уточнення переліку документів, які мають створюватись у паперовій формі.

"За такої ситуації, вбачається за доцільне, продовжити період дослідної експлуатації єдиної автоматизованої системи роботи з документами з метою удосконалення її функціоналу відповідно до оновлених парламентських процедур", - йдеться у пояснювальній записці.

Так, метою законопроєкту є створення умов для повноцінного введення в промислову експлуатацію єдиної автоматизованої системи роботи з документами у Верховній Раді.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb