Серед дітей Львівщини кількість хворих на COVID-19 зменшилась на 50%

Проте загалом кількість госпіталізованих пацієнтів першого року життя суттєво зросла

Про це повідомила директорка Львівської обласної лікарні "Охматдит" Олександра Бурда на брифінгу щодо епідситуації, передає "Еспресо.Захід".

За минулий рік в "Охматдиті" лікувалися близько 500 пацієнтів з підозрою та підтвердженим діагнозом на COVID-19. За січень госпіталізували 40 дітей, а це на 45% менше, ніж у грудні. Олександра Бурда зазначає, що серед дітей кількість захворювань на коронавірусну інфекцію зменшилась на 50%.

"Хочу відзначити, що серед тих дітей, які до нас поступають, основна маса – це діти першого року життя. Якщо взяти за 2020 рік, то в нас було 27% відсотків таких пацієнтів. За січень 2021 року маємо 71%. Такі діти вимагають більшої уваги, вони складніші, вони непередбачувані. Через це їх обов'язково мають госпіталізовувати. Основний симптом, з яким поступають ці діти, – це дуже висока гарячка, яку важко збити. Пацієнти не можуть бути без нагляду: чим менша дитина, тим швидше в неї може розвинутися набряк мозку, можуть бути судоми. Також у нас є значний відсоток амбулаторних пацієнтів. Коли в дитини інфіковані батько чи мати. Відповідно, пацієнтів треба проконсультувати, повністю обстежити. Це навантаження на персонал, але і їхній обов'язок", – розповіла Олександра Бурда.

Читайте також: "Локдаун потрібно було вводити ще у вересні чи жовтні", – Лінчевський

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.