У новорічному привітанні Зеленського діти знімались із дотриманням законодавства, - дитячий омбудсмен

Дитячий омбудсмен Микола Кулеба заперечив інформацію про те, що діти, чиїм батькам заплатили за масовку на новорічному привітанні президента Володимира Зеленського, працювали до третьої години ночі в порушення українського законодавства

Про це заявив уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба у відповідь на запит "Радіо Свобода".

Дитячий омбудсмен заперечив інформацію, яку після Нового року поширювали у медіа та соцмережах, зокрема про те, що юні актори знімались до третьої години ночі.

"Діти, які брали участь у зйомках, у супроводі батьків були запрошені знімальною групою на визначений час 27 грудня саме на ту частину зйомок, у якій вони були задіяні. Зйомки за участю дітей тривали кілька годин з дотриманням вимог чинного законодавства", – повідомили в офісі дитячого омбудсмена.

У відповіді відомства дитячого омбудсмена розповіли, що зйомки привітання Зеленського відбулися в Маріїнському палаці та на площі перед ним.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі "Укрінформу" також наголошував, що порушення закону не було. За його словами, батьки надали всі необхідні дозволи на зйомку, і від жодного з батьків не надходили претензії у бік знімальної групи.

Нагадаємо, в новорічну ніч українці побачили звернення президента Володимира Зеленського, участь у зйомках якого брали діти. Після цього у соцмережах поширились скріншоти оголошень про відповідний кастинг, який буцімто проводила агенція "Лот". Для зйомок нібито шукали дівчаток і хлопчиків 5-8 років, запис мав відбутись 27-28 грудня за одну-дві зміни.

В оголошенні йшлося про те, що дітям за роботу обіцяли по 500 грн. За оприлюдненими медіа даними, зйомки відбувались із 18-ї години вечора до третьої години ночі, і це суперечило би трудовому законодавству, адже заборонено залучати дітей до такої роботи пізно ввечері та вночі.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо