Жителям ОРДЛО та Криму можуть запропонувати віртуальні мобільні номери, - Мінреінтеграції

Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України розглядаються можливості впровадження послуг мобільних операторів, які б дозволили мешканцям ОРДЛО та Криму використовувати їх

Про це повідомляє пресслужба міністерства.

"Внаслідок тимчасової окупації Росією частини території України, провадження діяльності мобільних операторів в окупованих районах унеможливлена. Це значно ускладнило комунікацію з громадянами України, які проживають на ТОТ. Мешканці ТОТ позбавлені можливості безперешкодного доступу до державних сервісів та електронних послуг, що надаються з використанням мобільного номера заявника (адміністративні, банківські, медичні послуги)", - зазначив заступник міністра Снавер Сейтхалілєв.

За його словами, одним з ймовірних варіантів розв’язання цієї проблеми є технологія віртуального мобільного номера (без наявності фізичної SIM-карти).

Мінреінтеграції звернулося до мобільних операторів щодо можливості створення спеціального тарифу для мешканців ОРДЛО та Криму.

"Ми очікуємо, що віртуальний мобільний номер створить додаткові можливості для реінтеграції наших людей. Після отримання відповідей мобільних операторів ми зможемо детально оцінити потенціал цього рішення і визначимо подальші кроки", - повідомив Сейтхалілєв.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb