Ексспівробітницю флотської розвідки США засудили до 11 років за спробу шпигунства на користь Росії

Суд у Західній Вірджинії вирішив засудити до 11 років ув’язнення ексспівробітницю флотської розвідки США Елізабет Ширлі за намір передати секретні документи Росії та викрадення власної дочки

Про це повідомляє Fox40.

Ширлі - колишня військова американської армії, яка працювала в флотській розвідці, Пентагоні, Міністерстві енергетики, Національній спільній робочій групі з кібер-розслідувань і в п'яти компаніях-підрядниках Пентагону.

Жінка мала доступ до матеріалів з грифом "цілком таємно". У липні 2019 року вона забрала свою дочку, яка живе з її колишнім чоловіком, і поїхала з нею в Мехіко.

Там Ширлі планувала зв'язатися з представниками уряду РФ, щоб попросити переселити її в іншу країну. З собою вона взяла секретні документи, до яких у неї був доступ.

Однак у Мехіко її знайшла американська влада та співробітники мексиканської поліції.

Колишній розвідниці пред'явили звинувачення в приховуванні неповнолітньої від законного опікуна. У жінки виявили документи Агентства національної безпеки та флотської розвідки і лист російського уряду, з яким вона намагалася зв'язатися.

У липні 2020 року Ширлі визнала свою провину. В рамках досудової угоди вона отримала вісім років в'язниці за незаконне зберігання секретних документів та три роки за викрадення дитини.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb