Комітет Ради рекомендує відновити Мінагрополітики з усіма повноваженнями, що були до реорганізації

Комітет Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики рекомендував Кабінету міністрів відновити Міністерство аграрної політики та продовольства з усіма повноваженням, що були до реорганізації

Про це повідомило Інформаційне управління Апарату Верховної Ради.

Згідно з повідомленням, 26 січня відбулося позачергове засідання Комітету з питань аграрної та земельної політики, на якому було заслухано Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка та Міністра аграрної політики та продовольства Романа Лещенка про стан реалізації комплексного відновлення діяльності Мінагрополітики.

Зазначається, що Лещенко наголосив на повній передачі колишніх функцій Мінагрополітики, у тому числі й за контроль над Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, водним, лісовим та рибним господарствами. Народні депутати та представники аграрного сектору підтримали таку пропозицію.

За результатами обговорення Комітет прийняв рішення звернутися до Кабінету міністрів та рекомендувати забезпечити відновлення роботи Мінагрополітики з усіма повноваженнями, які належали йому станом до реорганізації у 2019 році, а також надати відповідні повноваження з реалізації програм меліорації земель.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb