Міськраду Запоріжжя пікетували представники ЗМІ: їх не пускають на засідання

У Запоріжжі будівлю міської ради пікетували журналісти, оскільки їх не пускають на засідання міськради

Про це повідомляє Укрінформ.

Між журналістами та поліцією сталася штовханина. Правоохоронці зачинили входи до міськради, залишивши медійників за парканом.

Вони викликали поліцію та написали заяви про перешкоджання журналістській діяльності. У той же час, депутати підготували проект рішення про “Забезпечення безперешкодного права відвідування адміністративної будівлі виконавчого комітету ЗМР”.

“На вході майже сутички між журналістами та поліцією. Ми вважаємо грубим порушенням законодавства недопуск журналістів до будівлі на пленарне засідання. Я відправив лист про те, що у відповідності до законодаства та згідно з пунктом 5 регламенту Запорізької міської ради депутатська фракція має право, і ми скористались цим правом, й ініціювали запрошення ЗМІ на пленарне засідання. Цей лист було проігноровано”, - сказав депутат Олександр Константинов.

Його колега Дмитро Сірий заявив, що сесія транслюється на муніципальному телеканалі, тож не є закритою.

“Прямої заборони (доступ журналістів – ред.) у постанові Кабміну немає, але в цій постанові є певні заборони, щодо перебування певної кількості людей на квадратних метрах. Пряму відповідальність за це несе головуючий”, - додав Сірий.

Депутати поставили проєкт рішення на голосування. Але якраз у цей момент на муніципальному телеканалі увімкнули хвилину мовчання з нагоди Дня пам’яті жертв Голокосту.

Лише 19 депутатів підтримали допуск ЗМІ у міськраду.