Напад на українського підлітка у Франції: матір хлопця звинувачують у торгівлі людьми, - ЗМІ

Французькі журналісти розповідають, що мати побитого підлітка у Франції, Наталя Крушеник, фігурує в розслідуванні про торгівлю людьми

Про це повідомляє Liberation, передає ВВС.

Одинадцять жінок з України поскаржилися, що вона незаконно найняла їх на роботу прибиральницями в компанію V.I.P. ServicesConcierges - консьєрж-сервіс, який переважно обслуговує Airbnb.

За скаргами про "приховану" та "нелегальну" працю і торгівлю людьм Паризька прокуратура розпочала розслідування. Прокуратура не зазначила, чи ця справа пов'язана із побиттям сина Крушеник - Юрія. Зазначається, що нібито жінок рекрутували в Івано-Франківську.

За словами однієї з них, вони приїжджали до Франції за туристичною візою та залишалися там після того, як закінчувався її термін дії. Деяких жінок рекрутували в українській церкві Сен-Жермен-де-Пре в Парижі. Там Крушеник працювала викладачем французької мови. В інших випадках оголошення розміщували на Facebook українською мовою. 

Колишні робітниці Крушеник повідомили, що близько 60 українок працювали на компанію V.I.P. ServicesConcierges.

"Нам платили 50 євро на добу, 75 євро у неділю, і в день треба було облаштувати мінімум 4-5 квартир - з 9:30 до 18 години. Але всю білизну та продукти змушені були носити з собою. Через те, що ми витрачали час на транспорт, треба було постійно працювати понад норму, і це не оплачувалося. І не можна було відпочивати", - розповіла 55-річна Оксана, яку звільнили з компанії після того, як вона почала вимагати кращих умов.

За її словами, у них не було вихідних, а зарплату могли затримувати або ж не платити.

Водночас Крушеник зауважила, що жінки були влаштовані на роботу законно.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb