"Не спростував жодного факту": у фонді Навального відповіли на заяви Путіна щодо палацу під Геленджиком

На сайті керівника Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального з’явилась відповідь на заяви президента РФ Володимира Путіна про розслідування про палац під Геленджиком

У заяві йдеться, що в розслідуванні Навальний "дві години різними словами пояснював одну і ту ж думку: друзі побудували Путіну секретний палац, оформили на підставних осіб, створили цілу інфраструктуру, щоб ніхто ніколи не дізнався реального господаря геленджикського палацу".

"На президента нічого не оформляється, все записано на його довірених осіб, і Володимир Путін саме цю думку і повторив", — відзначили в ФКБ.

Також у фонді звернули увагу на уточнення Путіна, що саме «близькі родичі» не мають і не мали відношення до палацу.

"Микола Шамалов, на якого був раніше оформлений палац, дійсно не близький родич. Сват (батько чоловіка дочки) — це не близький родич. Михайло Шеломов, який керує будівництвом зараз — двоюрідний племінник Путіна", — наголошується в заяві.

У ФКБ наголосили, що "Путін нічого не спростував, жодного факту".

"Уявіть собі на хвилину, що ми помилилися і у палацу є інший справжній власник. Цілком очевидно, що через півгодини після публікації нашого фільму цей власник сурмив б всюди, де можливо: „ви з глузду з'їхали? Це моє, це не Путіна, я це купив і побудував, Навальний все бреше“. А Кремль, скориставшись таким успіхом, ще б і екскурсію організував в Прасковєєвку, щоб показати, що там в домашньому халаті по казино розгулює зовсім інша людина", — додали у Фонді.

Команда Навального оприлюднила фільм невдовзі після арешту політика, який повернувся в країну після лікування у Німеччині.

Відповідно до фільму, Путін володіє розкішним палацом на понад 17 тис. квадратних метрів з вертолітним майданчиком, виноградниками та навіть власним театром і підземним хокейним майданчиком.

Речник Путіна Дмитро Пєсков назвав розслідування "якісною клюквою" і заявив, що президент РФ не користується "палацом" і "не має до цього ніякого відношення".

Сам Путін заявив, що викладені у фільмі факти — це "компіляція" і спроба «промити мізки».

Станом на 25 січня фільм зібрав вже понад 86 млн переглядів на YouTube.

У суботу, 23 січня, в десятках міст Росії пройшли багатотисячні акції прихильників Навального. Протести розігнали й затримали понад 3 тисячі людей.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb