Яку погоду очікувати в лютому: в Укргідрометцентрі дали прогноз

У лютому погода буде теплішою, аніж у січні, проте можуть бути короткочасні сильні морози та опади

Про це повідомив заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко у коментарі "Сегодня".

"В Україні все більше проявляються тенденції глобального потепління, тому середньомісячна температура повітря очікується на 1,5°C -2°C вище середніх багаторічних значень. Це від -3°C до + 1°C, в Криму до + 3°C ", - повідомив він про погоду у лютому.

Опадів в лютому може випасти менше норми, це від 25 до 58 см снігу на весь місяць.

За словами Прокопенка, найбільш малосніжними виявляться східні області. У гірських районах Закарпаття та горах Криму до 73-110 мм опади очікуються в межах середніх багаторічних значень: від 73 см до 1,1 м снігу.

Ситуацію з опадами можуть поліпшити циклони із Середземномор'я, ймовірність їх проходження через Україну досить висока. Перш за все це стосується південних областей.

У свою чергу синоптик Леонід Горбань зауважив, що в лютому буде кілька періодів морозів і потепління.

Читайте також: Київ третій день поспіль б'є температурний рекорд, - обсерваторія Срезневського

Він вважає, що перша декада лютого буде холодною і сніжною.

"1 лютого можливий мороз 14°C. Але щодня температура буде підвищуватися в середньому на 1-2°C, і вже до 10 лютого істотно потеплішає, вдень буде близько нуля. Сніг очікується 2, 3, 6, 7, 9 і 10 лютого", - наголосив синоптик.

У період з 11 по 20 лютого прогнозується нове похолодання. Найхолоднішим днем ​​другої декади буде 16 лютого, коли денна температура опуститься до -9°C, нічна - до -17°C...- 13°C.

"Після цього почнеться швидке збільшення температури, яка до 20 лютого перетне нульову позначку і стане плюсовою. Друга декада лютого буде малосніжною", - наголосив Горань.

За його словами, третя декада лютого очікується порівняно теплою. У цей період температура буде коливатися в діапазоні від -1°C до + 1°C . Сніг з дощем можливий 25 і 27 лютого.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb