У Парижі поліція затримала підозрюваних у побитті українського підлітка, - МЗС

У МЗС України підкреслили, що французька поліція спростувала приналежність підлітка до банди та заявили, що той не був відомий поліції раніше

Про це повідомляє прес-служба посольства України у Франції у Facebook.

"Зранку 28 січня у м.Ванв у передмісті Парижа поліція провели затримання дев'яти неповнолітніх, які, ймовірно, брали участь у зіткненнях з бандами району Богренель 15-го округу Парижа. За повідомленнями прокуратури Парижа, заарештовані були поміщені під варту за звинуваченням у замаху на вбивство, участі у групових злочинних діях з метою вчинення насильницького злочину та крадіжки", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що згідно з першими елементами розслідування судової поліції, український підліток Юрій став жертвою нападу помсти представників банди "RD4" після того, як кількома днями раніше був побитий підліток з Ванва.

У доповіді поліцейських та рятувальників, які прибули на місце трагедії 15 січня, у підлітка українського походження була присутня інтенсивна кровотеча з голови. Того ж вечора поліція виявила на місці злочину молоток, закинутий у квітковий горщик, а також кілька залізних прутів. На спростування інформації, яка поширювалась у пресі, у звіті поліції не йшлося про наявність у постраждалого викрутки. Крім того, представники поліції підкреслили, що потерпілий юнак не має судимості і не був відомий місцевим правоохоронцям, як раніше повідомляли деякі ЗМІ.

Таким чином, французька поліція спростувала поширену виданням Le Figaro інформацію, ніби українець Юрій може бути причетним до банди.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо