У Росії президенту IBU замовляли повій за приховування маніпуляцій біатлоністів з допінгом

Президент Міжнародного союзу біатлоністів Андрес Бессеберг за приховування позитивних допіг-проб російських спортсменів отримував послуги повій

Про це повідомляє Міжнародний союз біатлоністів.

Інформатори повідомили комісії IBU, що 74-річному Бессебергу замовляли повій російські спортивні чиновники в якості хабара. Коли експрезидент IBU приїжджав до Росії, то всюди з'являвся з молодими дівчатами, яких називали перекладачами. Інформатори вважають, що ці жінки надавали інтимні послуги.

Це підтвердила колишній генеральний секретар IBU Ніколь Реш.

"Те, як Андерс поводився з цими дівчатами, показувало, що відносини у них інтимні", - сказала Реш.

Сам Бессеберг зізнався поліції, що справді користувався послугами повій в Росії, і що вони, ймовірно, були послані до нього кимось із російських спортивних чиновників. Однак він запевняє, що з перекладачками ніяких інтимних зв'язків у нього не було.

Серед іншого, Бессеберг заявив, що під час етапу Кубка світу в Ханти-Мансійську мав інтимний контакт з російською дівчиною, з якою познайомився на одній з вечерь, побічно пов'язаних з організацією змагань. Дівчина сказала йому, що була танцівницею в нічному клубі і є фанаткою біатлону. Бессеберг повідомив, що не знає, чи випадково ця дівчина опинилася на тій вечері.

На етапі Кубка світу в Тюмені в 2018 році норвежець знову зустрівся з цією дівчиною і знову мав з нею сексуальний зв'язок. Бессеберг сказав, що у дівчини була акредитація на змагання, і що вона не розмовляла англійською, а у спілкуванні їм допомагали в Союзі біатлоністів Росії. Він переконує, що жінка не була повією, оскільки він не платив їй грошей.

Також Бессеберг визнав, що багато разів бував у РФ на полюванні на запрошення Союзу біатлоністів Росії. Він підтвердив, що всі витрати в цих поїздках брала на себе російська сторона.

Під час обшуку в будинку Бессеберга поліція знайшла 13 коштовних годинників. Чиновник визнав, що один годинник йому подарувала офіційна особа в Росії. За його словами, подарунок він прийняв, але дізнавшись про його ціну в 20 тис. євро, хотів повернути - дарувальник відмовився.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb